Pelletkachels

Een pelletkachel is een temperatuur regelende, moderne, goed uitziende kachel die werkt op pellets. Pellets zijn korreltjes die bestaan uit samengeperst hout. Maar hoe werkt het nou voor u?

  1. u gooit de pellets in uw reservoir.
  2. U zet de pelletkachel aan en bepaald de temperatuur die hij moet behouden in de kamer.
  3. De kachel bepaald op basis van de ingestelde temperatuur hoeveel KW hij benut en dus hoeveel pellets hij nodig is.
  4. U kunt genieten van een heerlijk warme kamer! Of na een stuk gefietst te hebben in de kou is het ook lekker om er voor te gaan staan!

Ook is de pelletkachel schoner dan een houtkachel en geeft dezelfde sfeer. En het belangrijkste, de pelletkachel is veel schoner dan een houtkachel. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Een houtkachel stoot, als hij 1000 uur brandt per jaar, 3,5 kg aan fijnstof uit, terwijl een pelletkachel die 1000 uur over een jaar heeft gebrand, maar 0,68 kg fijnstof uitstoot.
  • Ook heeft een pelletkachel een veel hoger rendement dan een houtkachel. De meeste houtkachels hebben een rendement onder de 60%, terwijl een pelletkachel rond de 90% rendement zit.
  • De rook uit een houtkachel is door het lage rendement veel heter dan die van een pelletkachel. Hierdoor is de aanleg van een pelletkachel veel beter te realiseren.Fijnstof uitstoot pelletkachel

Rechts zie een een grafiek met de uitstoot tegenover het rendement. Dan wordt het in beeld weergegeven wan wat er hier boven staat.