Onderhoud

Onderhoud van een pelletkachel is heel belangrijk. Dit omdat door gebruik de kanalen van de warmtewisselaar dicht kunnen gaan zitten. Het onderhoud van een pelletkachel word vaak veel te makkelijk over gedacht. Gemiddeld mag een kachel na ongeveer 900 branduren  een grote reinigingsbeurt hebben. Let wel op, dat het aantal uren per merk en type kachel kan verschillen. Als je de reiniging laat uitvoeren, laat dan ook gelijk je rookkanaal schoon vegen. Want ook een pelletkachel brand op vaste brandstoffen. en moet daarom ook zeker 1x per jaar geveegd worden.

Veel gemaakt fout is dat gebruikers denken als ze de kachel goed schoon zuigen dat hij dan goed schoon blijft. maar dat is niet zo. Er zitten namelijk achter of boven de brander kamer nog meer kanaaltjes waar je rookgassen doorheen stromen. Daar kom je niet met de aszuiger bij. Daarvoor moet je de panelen die in de kachel zitten ook verwijderen. (dit verschild per kachel en type)

Ook moeten de ventilatoren in de kachel gereinigd worden omdat er asresten en stofdeeltjes gaan hechten een de schoepen van een ventilator.

 

Wil je voor de verzekering het goed doen, dan moet je je kachel en rookanaal jaarlijks laten onderhouden.

 

Warmteloket doet onderhoud aan de kachels die door ons verkocht worden. Dit houd in dat als u een ander merk heeft wij deze niet kunnen reinigen. De onderhouds monteur moet namelijk codes hebben om de service melding te resetten.
De kachels die wij verkopen kunnen we de onderhoud wel van doen.

Kosten van en service beurt:

De kosten van een service beurt van een pelletkachel zit op  € 175,- incl BTW

De kosten van een service beurt van een pelletkachel + rookkanaal zit op € 225,- incl BTW

De kosten van een service beurt van een biomassaketel verschilt per kachel. Neem daarvoor contact met ons op.